Gym is voor iedereen        

bekijk voor alle actuele informatie ook de Facebook pagina

Corona maatregelen

18-04-2021: Momenteel zijn alle groepen weer aan het gymmen maar wel allemaal buiten in park hooghkamer. Wanneer we weer de gymzaal in mogen is nog niet te voorspellen. Indien dit weer mogelijk is gaan we dit direct weer doen. Voor nu sporten we buiten de lestijden zijn daardoor anders dan als we binnen sporten. De actuele lestijden zijn zichtbaar als je op de groep klikt. Buiten geldt ook geen toeschouwers, 1 begeleider bij peutergym en handen ontsmetten voor de les. 


08-03-2021: Momenteel is de gym gedeeltelijk weer gestart, de gymzalen zitten nog dicht en de groepen die zelfstandig buiten kunnen sporten zullen dit ook doen. De kleuters en gym fun sporten al een aantal weken buiten in het park. De volwassen deelnemers zijn eigenlijk afgelopen week pas voor het eerst weer gestart in kleine groepen. De peutergym staat voor nu nog even stil helaas. 


18-12-2020: Momenteel zitten we met de gym in een lockdown, dit betekend dat er helaas geen les is voor alle groepen. De verwachte eerste lessen worden weer op 22 januari gegeven, indien de lockdown niet langer door loopt. Alle gemiste lessen zullen ingehaald worden aan het eind van de periode, hierdoor wordt de periode dus langer. 


20-11-20: Het covid-19 virus raast over de wereld. Momenteel op dit moment van schrijven hebben we er in Nederland steeds meer last van. Het afgelopen sport seizoen 2019-2020 hebben we een paar maanden niet mogen sporten omdat dit door de maatregelen niet mogelijk was. Al deze gemiste lessen hebben we ingehaald tijdens de meivakantie, de feestdagen (goede vrijdag, hemelvaartweekend) en de zomervakantie.


Het huidige sportseizoen is het niet ondenkbaar dat corona op komt spelen en dat door nieuwe maatregelen sporten aangepast of tijdelijk stopgezet wordt. Ook zullen we dan dit jaar zoeken naar een oplossing om alle lessen in te halen die gemist worden. Dit kan door een periode langer door te laten lopen of misschien wel door een les die niet binnen gegeven mag worden, buiten door te laten gaan in het park. Voor de jaarkaart deelnemers zullen de lessen die gemist worden dan ingehaald worden op momenten dat er geen les gepland staat. Bijvoorbeeld in een paasweekend of in de zomervakantie. Hoe het er precies uit komt te zien weten we natuurlijk pas op het moment zelf. Laten we hopen dat we komend sportjaar niet veel last van zullen hebben van corona. We doen er ieder geval zo veel mogelijk aan om alle gemiste lessen in te halen.


Huidige corona maatregelen voor de gymzaal zijn als volgt:

- heb je klachten blijf thuis, zijn de klachten over ben je weer van harte welkom

- 5 minuten voor lestijd mag je pas aanwezig zijn op de sportlocatie

- ontsmetten voor de les, er staat desinfectie handgel klaar in de gang of handen wassen met zeep bij het toilet

- kom volledig omgekleed naar de sportlocatie, wissel alleen schoenen in de grote hal van binnenkomst.

- stop alle spullen in je eigen tas en laat deze staan in de gang (bij peuters neem deze mee de zaal in)

- voor de les graag klaar gaan staan in de grote hal bij binnenkomst, via de rode deur naast kleedkamer 1 mogen jullie de gymzaal betreden als jullie gehaald worden.

- Na de les verlaten jullie de gymzaal weer naar de grote hal (bij de peuters via de nooduitgang direct naar buiten)

- Na de les graag zo snel mogelijk weer het pand verlaten.

- Kinderen hoeven geen afstand te houden onderling

- Tijdens de les is fysiek contact toegestaan voor alle leeftijden

- Volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar ook tijdens de les en sporten in groepen van maximaal 4 per groepje

- Ouders zijn tijdens de lessen niet aanwezig alleen bij peutergym is 1 begeleider per deelnemer toegestaan deze begeleider draagt een mondkapje

- Bij kleutergym zijn een paar hulpouders welkom (volgens schema) om de kinderen te helpen in de gang.

- Alle andere ouders dienen momenteel helaas buiten te blijven met de huidige maatregelen. 

- begeleiders dienen een mondkapje te dragen

- Gebruik zoveel mogelijk je eigen gezonde verstand

0